Spam klacht

Als je over een spammer wilt klagen dan Stuur je een spam complaint naar postmaster@Waar_De_Spam_Echt_Vandaan_komt, danwel abuse@Waar_De_Spam_Echt_Vandaan_komt.

Spam complaint

Een spam complaint;

Headers worden ook wel enveloppe genoemd. Het is het stukje tekst boven de eigenlijke email. Een voorbeeld van zo'n header staat hieronder;

Received: from mxzilla1.xs4all.nl [194.109.6.54]
        by sput.nl with esmtp (Exim 3.12 #1 (Debian))
        id 168JEk-00072E-00; Mon, 26 Nov 2001 11:43:42 +0100
Received: from maildrop5.xs4all.nl (maildrop5.xs4all.nl [194.109.127.15])
        by mxzilla1.xs4all.nl (8.12.0/8.12.0) with ESMTP id fAQAheNW062957
        for <rob@sput.nl>; Mon, 26 Nov 2001 11:43:41 +0100 (CET)
Received: from smtpzilla5.xs4all.nl (smtpzilla5.xs4all.nl [194.109.127.141])
        by maildrop5.xs4all.nl (8.11.6/8.11.1) with ESMTP id fAQAhec62090
        for <sput@maildrop.xs4all.nl>; Mon, 26 Nov 2001 11:43:40 +0100 (CET)
        (envelope-from adslinfo@xs4all.nl)
Received: from daemon.xs4all.nl (daemon.xs4all.nl [194.109.0.16])
        by smtpzilla5.xs4all.nl (8.12.0/8.12.0) with ESMTP id fAQAhaw4051061
        for <sput_AT_xs4all.nl>; Mon, 26 Nov 2001 11:43:40 +0100 (CET)
Received: by daemon.xs4all.nl (8.9.0/8.9.0) id LAA14145;
        Mon, 26 Nov 2001 11:39:02 +0100 (CET)
Date: Mon, 26 Nov 2001 11:39:02 +0100 (CET)
From: adslinfo_AT_xs4all.nl
Message-Id: <200111261039.LAA14145@daemon.xs4all.nl>
To: sput_AT_xs4all.nl
Subject: Welkom!
X-Keywords:
X-UID: 8

Als je in een mail client op reply, forward of bounce drukt / klikt, zal het programma niet altijd de headers (volledig) meenemen. In dat geval moet je dus even met cut en paste zelf de headers toevoegen. Evt haal je die direct uit je inbox. Bij voorkeur gebruik je dus een email programma waarbij het weergeven van headers geen problemen oplevert.
Zie ook dit Headers lezen.

Echte oorsprong

De ECHTE oorsprong van de mail staat in de eerste 'Received from: ' regel. In dit voorbeeld dus 'mxzilla1.xs4all.nl'. Ingeval van klacht gaat de mail dus naar postmaster_AT_mxzilla1.xs4all.nl. Als dat niet werkt kan je postmaster_AT_xs4all.nl proberen (vervang '_AT_' door '@').
Laat je niet afleiden door de afzender van het mailtje. Deze is namelijk erg makkelijk te faken. Daarnaast moet je zowiezo NOOIT bij de afzender klagen of je afmelden. Je krijgt dan namelijk alleen maar nog meer spam.